De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar één van de meesters van het genre.

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit:

A.H.J. Dautzenberg – De dag dat de gieren buigen (Atlas-Contact)

Maarten ’t Hart – De moeder van Ikabod (De Arbeiderspers)

Bertram Koeleman – Engels voor leugens (Atlas-Contact)

A.N. Ryst – De blauwe maanvis  (Querido)

Kira Wuck – Noodlanding (Podium)

Het prijzengeld wordt vergaard via een crowdfundingsactie. Tot en met 18 februari kan er nog gedoneerd worden! Klik hier voor meer info en om een donatie te doen!

Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers et cetera, ontbrak het ons tot op heden nog aan een prijs voor de korteverhalenbundel. Om het korte verhaal de status te geven die het verdient en vooral om te laten zien dat het een volwaardig, prachtig genre is, is er nu ook de J.M.A. Biesheuvelprijs.

De J.M.A. Biesheuvelprijs wordt volledig gefinancierd door middel van crowdfunding. Lees meer over de J.M.A. Biesheuvelprijs op http://www.jmabiesheuvelprijs.nl/

De J.M.A. Biesheuvel Prijs is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon.
De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog, Babs Gons, Marieke de Groot, Theo Hakkert en Sanneke van Hassel. Zij worden ondersteund door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam,  http://www.slaa.nl/.